Weekly wednesday july 2012

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
Revision as of 12:16, 4 July 2015 by Yvanj (Talk | contribs)
Jump to: navigation, search

Note: this article is about a passed event.

Weekly wednesday july 2012
Same july, different year.
  • The monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course.
  • Non-members are always welcome to this event. We tend to prepare the agenda a bit in advance to limit ourselves in straying off-topic during the meeting.
  • Consider posting your questions on the Talk-page for this event, when you feel uncertain
Superhero meeting.jpg
From 2012/08/04 08:00:00 PM
to 2012/08/04 09:00:00 PM
Presenters (1):
User:Ivom
Attendees (1):
Tom
Type:
WeeklyWednesday
Category:
Misc
Location:
Den Bunker

Herrystraat 22, Deurne, Belgium

Cost:
0


Agenda points

Zijn er nog opmerkingen bij het verslag?

Kunnen we ons Hspacepassport al bovenhalen voor een stempel?

Lopende. Job heeft intussen enkele mensen een kijkje laten nemen in de space in aanloop naar offertes. Thanks Job!

Yvan heeft zijn Teletenne decoder beschikbaar gesteld voor de space (incl abbonement). Er was sprake van evt. een gat bij te boren voor een lamp buiten te hangen, zou het dan mogelijk zijn om een gat extra (of een breder gat) te maken zodat er ook'n coax door kan voor een antenne te plaatsen?

Ons Lets-lidmaatschap sinds begin juni is niet helemaal onopgemerkt voorbij gegaan. In de space zelf is daar echter weinig tot niets van geweten, dat we effectief lid zijn geworden.

Het doel van dit agendapunt is om ons Lets-aanbod als Hackerspace duidelijker in de verf te zetten. Wat er goed werkt en niet is iets wat we samen moeten onderzoeken door te doen. Een begin is reeds gemaakt om een consensus daarover op te bouwen. Uit ervaring blijkt als dat we moeten zeker voorkomen dat de space een drop-off point wordt voor hardware en of als herstelplaats wordt gezien.

Discussieer mee op voorhand op de reeds voorziene Lets project pagina.

--> Persoonlijk weet ik niet of de buren een goed uithangbord zijn - standjes zijn goed en wel, maar moeten bemand worden. Ik vind het goed dat er gekeken wordt naar expansie, en contact met buren is zeker en vast een enorm pluspunt, maar mijn intuitie zegt dat we twee monden verder al een repair shop zijn. (de eerste zegt "mensen die goed zijn met een computer", de tweede "mensen die goed zijn met een computer en dat kunnen herstellen").

Wat hier misschien kan inpassen, is een activiteit met de buren, op entry level, waarmee we samen iets in elkaar steken, wat lichtjes laten branden,... --> iets dat ver van herstellen/oplossen problemen ligt, om zo geen verkeerde associaties te maken.

Er zijn de laatste maanden meerdere veranderingen in de space doorgevoerd. (interieur herschikt, leidingen aangelegd, specifieke werkplaatsen aangericht). Waarvoor dank aan ieder die zich hiervoor heeft ingezet. Het volgende dat ik wil voorstellen is het aanschaffen van (nieuwe) hardware. Atm is de space richting containerpark aan het gaan qua hardware. (imho) Voorstel is om een paar werkplekken uit te rusten met basisvoorzieningen zoals schermen, toetsenborden, etc. Een denkpiste kan ook zijn het aanschaffen van een paar Raspberry Pi's. Alsook WERKENDE hardware om de 3-d printer en CNC-frees aan te sturen. (de laatste keer werden we geconfronteerd met niet werkende hardware en geen vervangstukken)

--> controleer mss best eens Delwi ITR. Ik heb daar al verscheidene toestellen besteld, en ben zeer tevreden van hen. Prijzen zijn relatief scherm, tot één derde van Pro Used Computers in Berchem (hun prijzen zijn waanzinnig voor de systemen dat ze hebben, en de kwaliteit is afschuwelijk ondermaats - PC's met gezwollen condensatoren worden als "terug naar school"-computer verkocht en nog meer van dat leuks). De computer dat atm als barputer dient staat bij Delwi op rond de 35 euro. Kijk mss ook naar toestellen die evt nog een licentiesticker hebben. Meeste toestellen komen van bedrijven (zijn dus XP Professional e.d.), en een Windows box kan echt geen kwaad mits de licenties in orde zijn.

meer info..., en graag herschikken als je eerder aan de beurt wilt zijn :)

Meeting notes

Join note taking during the meeting: http://piratepad.be/p/VoidWarrantiesFacts about Weekly wednesday july 2012RDF feed
Has CategoryMisc  +
Has Void orgtrue  +
Has attendeeTom  +
Has attendee amount1  +
Has cost0  +
Has descriptionSame july, different year.
  • The monthly e Same july, different year.
  • The monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course.
  • Non-members are always welcome to this event. We tend to prepare the agenda a bit in advance to limit ourselves in straying off-topic during the meeting.
  • Consider posting your questions on the Talk-page for this event, when you feel uncertain ge for this event, when you feel uncertain
Has end date4 August 2012 21:00:00  +
Has event typeWeeklyWednesday  +
Has locationDen Bunker  +
Has presenterIvom  +
Has presenter amount1  +
Has start date4 August 2012 20:00:00  +
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces