The hackers make cider

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Created page with "{{Project |Current=Yes |Category=Misc |Logo=event.png |Participants=berz yashiko wardr |Short description=we will try to make cider }} ==Getting the appels== We zijn dinsdag 03/1...")
 
Line 20: Line 20:
  
 
Daarna worden de buikflessen bewaard tot de fermentatie gedaan is.
 
Daarna worden de buikflessen bewaard tot de fermentatie gedaan is.
 +
 +
==Cider op individuele flessen trekken==
 +
Ik heb net bij mijn tante (werkt in de brasserie van de Trappisten van Westmalle) nagevraagd of ze bij hun hun lege Cava flessen kunnen bijhouden voor ons. Ze gaat het navragen op haar werk. Hier kunnen we mogelijk aan heel erg veel flessen tegelijk geraken. (Yashiko)

Revision as of 21:32, 5 October 2012


The hackers make cider
What:
we will try to make cider
Event.png
Participants:
berz yashiko wardr
Category:
Misc


Contents

Getting the appels

We zijn dinsdag 03/10 appels gaan plukken in Vremde. Na 3 uur met drie plukken hebben we 22,4 kg geplukte appels en 147,7 kg gevallen appels. Deze zitten op dit moment in zakken in [berz]'s garage.

Appelsap maken

[berz] heeft een fruitpers. Voor de appels geperst worden moet er pulp van gemaakt worden. We zouden dus een verpulveraar moeten bouwen.

Een andere oplossing is om de pers en verpulveraar van Time circus te gebruiken. Deze VZW heeft een installatie op een ponton naast het MAS en wil daar donderdag 04/10 appelsap persen. We zouden ook kunnen vragen of we daar op een ander moment appalsap mogen komen persen.

Vervoer is nog een probleem. Zonder auto is het bijna onmogelijk om 170kg appels te vervoeren.

Cider maken

Nadat de appels geperst zijn wordt het sap in buikflessen gedaan. Hiervoor dienen deze eerst gesteriliseerd te worden. Eventueel wordt er suiker aan het sap toegevoegd. De fermentatie wordt gestart door gist toe te voegen en de buikfles wordt gedicht met een waterslot.

Daarna worden de buikflessen bewaard tot de fermentatie gedaan is.

Cider op individuele flessen trekken

Ik heb net bij mijn tante (werkt in de brasserie van de Trappisten van Westmalle) nagevraagd of ze bij hun hun lege Cava flessen kunnen bijhouden voor ons. Ze gaat het navragen op haar werk. Hier kunnen we mogelijk aan heel erg veel flessen tegelijk geraken. (Yashiko)

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces