Monthly Meeting december 2012

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(Created page with "{{Event |Start date=2012/11/21 08:00:00 PM |End date=2012/11/21 10:00:00 PM |Location=Den Bunker |Type of event=WeeklyWednesday |Category=Misc |Void org=Yes |Short description=Th...")
 
(ik was er niet)
 
(17 intermediate revisions by 7 users not shown)
Line 1: Line 1:
 
{{Event
 
{{Event
|Start date=2012/11/21 08:00:00 PM
+
|Start date=2012/12/19 08:00:00 PM
|End date=2012/11/21 10:00:00 PM
+
|End date=2012/12/19 10:00:00 PM
 
|Location=Den Bunker
 
|Location=Den Bunker
 
|Type of event=WeeklyWednesday
 
|Type of event=WeeklyWednesday
Line 9: Line 9:
 
|Cost=€ 0
 
|Cost=€ 0
 
|Logo=Superhero meeting.jpg
 
|Logo=Superhero meeting.jpg
|Presenters=User:Ivom,
+
|Attendees=franky
|Attendees=Yashiko, warddr, Koen,
+
 
}}
 
}}
{{AgendaPoints
+
{{AgendaPoints}}
|points=== Agenda ==
+
{{MeetingNotes}}
 +
== Agenda ==
  
* prijsverhoging drank Josto (10 of 20 ct / consumptie), enkel voor niet leden?
+
=== Prijsverhoging Josto dranken ===
 +
'''Het voorstel is om de dranken die van boven komen naar boven af te ronden op de halve euro.''' Een drank die in Josto €1.20 kost zou dan €1.50 kosten. De mogelijkheid om dit te doen maakt deel uit van onze overeenstemming met Josto, maar we hebben hier nog nooit gebruikt van gemaakt.
  
}}
+
Het doel van dit voorstel is dubbel. Enerzijds zou het extra geld opleveren. Hoeveel is moeilijk te zeggen, maar een heel groffe schatting is €10--€15 per maand. Daarnaast zou het ook minder werk betekenen voor de finance workgroup, aangezien er minder kleingeld in kas zou zitten dat geteld moet worden en naar de bank moet. Eventueel zou deze prijsverhoging niet gelden voor leden die met een rekening betalen, om deze aan te zetten om niet met cash te werken (wederom, minder werk).
 +
 
 +
'''van waar komt deze schatting van 10/15 per maand ? is eenvoudig uit de kassa te halen met een check op verkoop van josto drank.  15 euro / 30 cent = 50 en ik zie toch meer als 50 josto dranken per maand verkocht geraken --[[User:Franky|Franky]] 19:35, 17 December 2012 (CET)
 +
 
 +
=== Verhoging lidgeld ===
 +
Het huidige lidgeld bedraagt €12.5 per maand (€10 voor studenten). Hiermee zijn we in vergelijking met andere spaces goedkoop. '''Het voorstel is om het maandelijks lidgeld te verhogen'''. Hierdoor kunnen we kwalitatief en kwantitatief meer diensten leveren aan onze leden: beter internet, betere gereedschappen, ...
 +
<br>
 +
<br>
 +
~~Jobj
 +
Hou er rekening me dat het lidgeld in 2013 ongeacht internetverbinding omhoog zal moeten gaan.<br>
 +
Laatste vergadering heb ik (Jobj) gemeld dat door omstandigheden Muggenberghof Hun vaste kosten met een paar duizend euro per jaar omhoog ziet gaan.<br>
 +
Deze kosten worden nu gedragen door de twee huidige vereniginegn Josto en Chiro. de werkingskosten van €125 per maand (dit zijn geen kosten voor gas/elc/water) zouden waarschijnlijk in 2013 verdubbelen en daardoor verhaald kunen worden op alle verenigingen in Muggenberghof. Voidwararnties, zou dan via Josto ook een bijdrage moeten doen ..
 +
 
 +
=== Internettoegang ===
 +
We hebben op dit moment twee problemen met onze internetverbinding, die via WirelessAntwerpen loopt. Enerzijds is de verbinding onbetrouwbaar, ze valt soms weg of we hebben weinig bandbreedte. Anderzijds zouden we graag ook wat meer flexibiliteit willen. We moeten nu toestemming vragen aan WirelessAntwerpen wanneer we een poort willen openzetten om een service te draaien en dit gebeurd dan met veel vertraging of is niet mogelijk.
 +
 
 +
WirelessAntwerpen is bereid om op korte termijn de huidige antenne te upgraden. Verder is Stefan ook van plan om een 2de uplinkantenne bij te plaatsen, wat de betrouwbaarheid en snelheid zou verhogen. Ook zouden we binnen een paar weken kunnen beschikken over een 2e statisch ip met een 1:1 nat vanaf het dc naar een 10.98.7x  ip.
 +
 
 +
Verder werd op de vorige meeting beslist om een VPS te huren (€6 / maand) waar we al het verkeer van de space door kunnen tunnelen, wat ons de nodige flexibiliteit zou geven.
 +
 
 +
'''Het voorstel is om naast WirelessAntwerpen een apparte internetabonement te nemen.''' Hierdoor zou waarschijnlijk de VPS overbodig worden, waardoor we €6 per maand besparen. De besproken abonementen zijn:
 +
* Dommel cityconnect lite (€11 per maand):
 +
** 100 gb downloadvolume per maand
 +
** ongelimiteerd uploadvolume
 +
** 24mbit / 3mbit
 +
** statisch ip
 +
Dit zou inhouden dat we de nodige flexibiliteit hebben (statisch ip), in de space de nodige services kunnen hosten (ongelimiteerd up), WirelessAntwerpen gebruiken als standaard internettoegang, maar een fallback hebben voor als WA moeilijk doet.
 +
* Dommel cityconnect plus (€24 per maand)
 +
** ongelimiteerd up en down
 +
** 24mbit / 3mbit
 +
** vast ip
 +
Dit biedt dezelfde voordelen qua flexibiliteit en upload, maar door de ongelimiteerde download zouden we het als primaire internettoegang kunnen gebruiken. WirelessAntwerpen zou dan de fallback worden en wat extra bandbreedte bieden. Eventueel zou WA de uplink naar het internet kunnen gebruiken wanneer de space dicht is.
 +
 
 +
Tenslotte is het niet zeker of we deze twee abonementen wel kunnen nemen. De lijn is van Muggenberghof en we hebben hiervoor dan ook hun toestemming nodig. Verder komen er misschien extra kosten voor de telefoonlijn zelf. Dommel zonder belgaom abonement is mogelijk mits een extra maandelijkse kost van €7 per maand.
 +
 
 +
De prijzen hier vernoemd zijn zo de eerste 15 maanden, daarna wordt het duurder, maar als we daarna beslissen om per jaar te betalen komen de prijzen weer terug op hetzelfde uit.
 +
 
 +
=== Post-FOSDEM event ===
 +
Tijdens onze trip naar Leeuwarden werd ons verteld dat ze daar even graag onze space eens zouden bezoeken als wij de hunne. Daarnaast bleek dat velen hiervan in februari naar Brussel afzakken voor FOSDEM. Wat vele Nederlandse hackers zullen doen is vrijdagavond / zaterdagmorgen naar Brussel rijden, het FOSDEM beerevent bezoeken vrijdagavond indien ze in Brussel zijn, slapen, zaterdag tijdens de dag FOSDEM, zaterdagavond Bytenight in HSBXL, slapen, zondag tijdens de dag FOSDEM, om dan langs Antwerpen terug naar Nederland te rijden.
 +
 
 +
'''Het voorstel is om op zondagavond een event te organiseren in de space.''' Eventueel kan dit gekoppeld worden aan een grotere feed te hackers, zodat onze gasten zich al geen zorgen moeten maken qua avondeten. Daarnaast is een FTH ook iets waar we als space ondertussen goed in zijn, en mee kunnen uitpakken.
 +
 
 +
Het volk dat we vooral zouden willen aantrekken zijn leden van Nederlandse hakerspace die we minder vaak zien. Maar ook Belgische hackers zouden zeker welkom zijn.
 +
 
 +
=== Aanschaf materiaal electronicalab ===
 +
Gezien dat:
 +
* we ondertussen een redelijk uitgebreid en ordelijk elektronica lab hebben
 +
* de meestvoorkomende rede voor het falen van elektronica slechte condensatoren zijn
 +
* Sam bewezen heeft dat een kapot flatscreen gefixed kan worden door 3 condensatoren te vervangen. (In other news: de space is een 22" flatscreen rijker)
 +
* we een hoop condensatoren hebben (al dan niet op prints) waarvan we niet weten of ze werken
 +
* we twee flatscreens in de space hebben liggen die gefixed kunnen worden door de kapotte condensatoren te swappen
 +
 
 +
Zou het nuttig zijn om in de space condensatoren te kunnen testen.
 +
 
 +
'''Het voorstel is om in eerste plaats een LCR meter aan te schaffen'''. Deze kan onder meer de farad waarde van een condensator meten, die in 90% van de gevallen niet klopt als de condensator kapot is. Prijs (met verzendkosten) op ebay: ~€20.
 +
 
 +
'''Verder zouden we een ESR meter kunnen aanschaffen''', om andere mankementen aan condensatoren te testen. Prijs (met verzending) op ebay: ~€50.
 +
 
 +
Tenslotte is er al vaak het idee naar boven gekomen om een scope te kopen, maar is dit er nog nooit van gekomen. '''Het voorstel is om €40 vrij te maken voor de aanschaf van een oscilloscoop'''. Dit zou al genoeg zijn om een tweedehandse scope aan te kopen.
 +
 
 +
=== Makerspaces Antwepen ===
 +
Er zijn in Anwerpen verschillende organisaties die op een creatieve manier met technologie omgaan. Verder zijn er initiatieven om er nog meer op te richten. Hierbij kan het nuttig te zijn om samen te werken. Op zaterdag 15 december zijn we [http://we.voidwarranties.be/index.php/Meeting_platform_hacker_en_makerspaces_Antwerpen samengekomen] in de space om dit te bespreken. Aanwezig waren:
 +
* Void Warranties
 +
* TEDxYouth@Flanders
 +
* TEDxFlanders
 +
* Open Garage
 +
* Koen Kas (initiatiefnemer voor een amateur bio lab) 
 +
* Jan De Coster
 +
* Designcenter de Winkelhaak
 +
 
 +
De vergadering was een kennismaking. Hieruit bleek dat de verschillende partijen aanwezig samen dingen zouden kunnen bereiken die ze op hun eentje niet kunnen:
 +
* samenwerking met het politiek bestuur
 +
** er zou een wil zijn in het stadsbestuur om onze iniatieven aan te moedigen, maar het is voor één vereniging alleen moeilijk om de juiste contacten te leggen en te onderhouden
 +
** vb: samen subsidieaanvragen indienen
 +
* samenwerking met industrie
 +
** ook de industrie ziet waarde in zowel de mensen als de vernieuwingen die in onze initiatieven aanwezig zijn, maar wederom is de drempel om met bedrijven samen te werken te groot voor één vereniging alleen.
 +
** we zouden rechtstreekse sponsoring kunnen krijgen, of geld kunnen krijgen voor geleverde diensten.
 +
* delen van kennis
 +
** binnen de verschillende verenigingen zijn er veel mensen met dezelfde dingen bezig. Het kan dan ook heel waardevol zijn om de opgedane kennis hierover te delen.
 +
* delen van materiaal
 +
** daar waar één vereniging alleen een bepaalde investering niet kan trekken, zou dit wel gaan als we samenwerken
 +
** vb: samen een biolab bouwen
 +
* delen van een locatie
 +
** een gemeenschappelijke locatie zou het makkelijker maken om op de vlakken hierboven beschreven samen te werken
 +
** dit betekent echter niet dat de verenigingen hun huidige locatie moeten opgeven
 +
 
 +
Aangezien de meeste aanwezigen wel graten zagen in het samenwerken werd er beslist dat de deelnemende initiatieven tegen vrijdag 28 december elks een tekst op met daarin:
 +
* voorstelling van het initiatief
 +
* wat ze van de samenwerking verwachten
 +
* wat ze bereid zijn te doen om dit te verwezenlijken
 +
* wat hun idee is van het doel van het platform
 +
* hoe dit platform vormgegeven moet worden.
 +
Zaterdag 29 december vindt er een tweede meeting plaats waarop de deelnemende initiatieve elks één persoon afvaardigen om hun te vertegenwoordigen. Op deze meeting zullen de uitgeschreven visies naast elkaar gelegd en wordt er een gemeenschappelijke visietekst uitgeshreven waarin staat wat het doel is van het platform. Verder zal ook worden beslist hoe het dan verder gaat.
 +
 
 +
Concreet moeten we het volgende beslissen:
 +
* ''' Willen we als hackerspace samenwerken met deze organisaties? '''
 +
* indien dit het geval is:
 +
** '''hoe stellen we onze visietekst op?'''
 +
** '''wat verwacht voidwarranties van de samenwerking ?''' --[[User:Franky|Franky]] 19:38, 17 December 2012 (CET)
 +
** '''wat kan voidwarranties bieden ?''' --[[User:Franky|Franky]] 19:38, 17 December 2012 (CET)
 +
** '''wie vaardigen we af naar de volgende meeting?''' --[[GrammarNazi]] has corrected this.
 +
 
 +
== Verslag ==
 +
=== Mededelingen ===
 +
* het bestuur moet dringend met josto samenzitten ivm de verbruikskosten
 +
* deze kosten gaan waarschijnlijk volgend jaar stijgen, waarschijnlijk met gevolg dat het lidgeld opgetrokken moet worden
 +
* Ivo zal de vergadering van josto bijwonen op zaterdag 22/12
 +
* ontwerp [[Keukennis]] is goedgekeurd en wordt uitgevoerd
 +
* eendraadschemas zijn afgeleverd
 +
* tuinplan is positief onthaald
 +
* pompbak is geplaatst
 +
 
 +
=== Overige punten ===
 +
* het agendapunt over de verhoging van het lidgeld wordt doorgeschoven naar de algemene vergadering in maart
 +
* het voorstel om de prijs van josto dranken te verhogen wordt afgekeurd
 +
* het voorstel om een apart internet abonnement nemen wordt afgekeurd
 +
** we wachten nog even met het huren van een VPS om te tunnelen tot de volgende meeting
 +
 
 +
=== Post-FOSDEM event ===
 +
* het voorstel om zondagavond na FOSDEM een event organiseren in de space wordt goedgekeurd
 +
** Muggenberghof en Chiro moeten hiervan op de hoogte gesteld worden (Ivo) er is een mail uitgestuurd naar de verantwoordelijken die we kennen via de MuggenberghofCentrum beheerraad en de beheerraadsleden van het MuggenberghofCentrum om bezwaar aan te tekeken voor 27 december a.s. --[[User:Ivom|Ivom]] 19:43, 20 December 2012 (CET)
 +
** er wordt die avond een FTH georganiseerd
 +
** Yvan neemt contact op met Jildou ivm FOSDEM
 +
** Quentin, Ivo en Job zitten hier achter
 +
 
 +
=== materiaal aanschaffen voor het electronica lab ===
 +
** Er wordt 25€ vrij gemaakt voor een ESR meter
 +
** de regel "potje breken, potje betalen" wordt in de spae ingevoerd
 +
*** sociale controle hierop is belangrijk
 +
** Yvan moet voor privé nog bestelling doen bij conrad - er kan gepiggybacked worden voor shipping.
 +
** er wordt 50 € vrij gemaakt voor de aanschaf van een oscilloscoop (Ivo)
 +
 
 +
=== Make-Lab ===
 +
* we gaan als hackerspace samenwerken met het Antwerps Make-lab (voorlopige werktitel)
 +
* Job en Ivo hebben een voorstel voor een visietekst opgesteld en dit staat op google docs
 +
* deze werkversie (of WIP voor mensen zoals Job) wordt op woensdag 19/12 doorgestuurd als pdf op de mailinglist zodat iedereen feedback kan geven
 +
* feedback geven kan tot zondag 22/12 20 uur
 +
* Job en Ivo verwerken deze feedback terug in het document
 +
* de finale versie wordt op woensdag 26/12 doorgestuurd op de ML
 +
* deadline voor de tekst is 28/12
 +
* vrijdag 29/12 is het dan de volgende meeting. Job en Ivo  zullen het standpunt van VoidWarranties hier vertegenwoordigen.

Latest revision as of 15:33, 9 February 2013

Note: this article is about a passed event.

Monthly Meeting december 2012
The monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course. Non-members are always welcome to this event.
Superhero meeting.jpg
From 2012/12/19 08:00:00 PM
to 2012/12/19 10:00:00 PM
Attendees (1):
franky
Type:
WeeklyWednesday
Category:
Misc
Location:
Den Bunker

Herrystraat 22, Deurne, Belgium

Cost:
€ 0


Contents

Agenda points

Meeting notes

Join note taking during the meeting: http://piratepad.be/p/VoidWarranties

Agenda

Prijsverhoging Josto dranken

Het voorstel is om de dranken die van boven komen naar boven af te ronden op de halve euro. Een drank die in Josto €1.20 kost zou dan €1.50 kosten. De mogelijkheid om dit te doen maakt deel uit van onze overeenstemming met Josto, maar we hebben hier nog nooit gebruikt van gemaakt.

Het doel van dit voorstel is dubbel. Enerzijds zou het extra geld opleveren. Hoeveel is moeilijk te zeggen, maar een heel groffe schatting is €10--€15 per maand. Daarnaast zou het ook minder werk betekenen voor de finance workgroup, aangezien er minder kleingeld in kas zou zitten dat geteld moet worden en naar de bank moet. Eventueel zou deze prijsverhoging niet gelden voor leden die met een rekening betalen, om deze aan te zetten om niet met cash te werken (wederom, minder werk).

van waar komt deze schatting van 10/15 per maand ? is eenvoudig uit de kassa te halen met een check op verkoop van josto drank. 15 euro / 30 cent = 50 en ik zie toch meer als 50 josto dranken per maand verkocht geraken --Franky 19:35, 17 December 2012 (CET)

Verhoging lidgeld

Het huidige lidgeld bedraagt €12.5 per maand (€10 voor studenten). Hiermee zijn we in vergelijking met andere spaces goedkoop. Het voorstel is om het maandelijks lidgeld te verhogen. Hierdoor kunnen we kwalitatief en kwantitatief meer diensten leveren aan onze leden: beter internet, betere gereedschappen, ...

~~Jobj Hou er rekening me dat het lidgeld in 2013 ongeacht internetverbinding omhoog zal moeten gaan.
Laatste vergadering heb ik (Jobj) gemeld dat door omstandigheden Muggenberghof Hun vaste kosten met een paar duizend euro per jaar omhoog ziet gaan.
Deze kosten worden nu gedragen door de twee huidige vereniginegn Josto en Chiro. de werkingskosten van €125 per maand (dit zijn geen kosten voor gas/elc/water) zouden waarschijnlijk in 2013 verdubbelen en daardoor verhaald kunen worden op alle verenigingen in Muggenberghof. Voidwararnties, zou dan via Josto ook een bijdrage moeten doen ..

Internettoegang

We hebben op dit moment twee problemen met onze internetverbinding, die via WirelessAntwerpen loopt. Enerzijds is de verbinding onbetrouwbaar, ze valt soms weg of we hebben weinig bandbreedte. Anderzijds zouden we graag ook wat meer flexibiliteit willen. We moeten nu toestemming vragen aan WirelessAntwerpen wanneer we een poort willen openzetten om een service te draaien en dit gebeurd dan met veel vertraging of is niet mogelijk.

WirelessAntwerpen is bereid om op korte termijn de huidige antenne te upgraden. Verder is Stefan ook van plan om een 2de uplinkantenne bij te plaatsen, wat de betrouwbaarheid en snelheid zou verhogen. Ook zouden we binnen een paar weken kunnen beschikken over een 2e statisch ip met een 1:1 nat vanaf het dc naar een 10.98.7x ip.

Verder werd op de vorige meeting beslist om een VPS te huren (€6 / maand) waar we al het verkeer van de space door kunnen tunnelen, wat ons de nodige flexibiliteit zou geven.

Het voorstel is om naast WirelessAntwerpen een apparte internetabonement te nemen. Hierdoor zou waarschijnlijk de VPS overbodig worden, waardoor we €6 per maand besparen. De besproken abonementen zijn:

Dit zou inhouden dat we de nodige flexibiliteit hebben (statisch ip), in de space de nodige services kunnen hosten (ongelimiteerd up), WirelessAntwerpen gebruiken als standaard internettoegang, maar een fallback hebben voor als WA moeilijk doet.

Dit biedt dezelfde voordelen qua flexibiliteit en upload, maar door de ongelimiteerde download zouden we het als primaire internettoegang kunnen gebruiken. WirelessAntwerpen zou dan de fallback worden en wat extra bandbreedte bieden. Eventueel zou WA de uplink naar het internet kunnen gebruiken wanneer de space dicht is.

Tenslotte is het niet zeker of we deze twee abonementen wel kunnen nemen. De lijn is van Muggenberghof en we hebben hiervoor dan ook hun toestemming nodig. Verder komen er misschien extra kosten voor de telefoonlijn zelf. Dommel zonder belgaom abonement is mogelijk mits een extra maandelijkse kost van €7 per maand.

De prijzen hier vernoemd zijn zo de eerste 15 maanden, daarna wordt het duurder, maar als we daarna beslissen om per jaar te betalen komen de prijzen weer terug op hetzelfde uit.

Post-FOSDEM event

Tijdens onze trip naar Leeuwarden werd ons verteld dat ze daar even graag onze space eens zouden bezoeken als wij de hunne. Daarnaast bleek dat velen hiervan in februari naar Brussel afzakken voor FOSDEM. Wat vele Nederlandse hackers zullen doen is vrijdagavond / zaterdagmorgen naar Brussel rijden, het FOSDEM beerevent bezoeken vrijdagavond indien ze in Brussel zijn, slapen, zaterdag tijdens de dag FOSDEM, zaterdagavond Bytenight in HSBXL, slapen, zondag tijdens de dag FOSDEM, om dan langs Antwerpen terug naar Nederland te rijden.

Het voorstel is om op zondagavond een event te organiseren in de space. Eventueel kan dit gekoppeld worden aan een grotere feed te hackers, zodat onze gasten zich al geen zorgen moeten maken qua avondeten. Daarnaast is een FTH ook iets waar we als space ondertussen goed in zijn, en mee kunnen uitpakken.

Het volk dat we vooral zouden willen aantrekken zijn leden van Nederlandse hakerspace die we minder vaak zien. Maar ook Belgische hackers zouden zeker welkom zijn.

Aanschaf materiaal electronicalab

Gezien dat:

Zou het nuttig zijn om in de space condensatoren te kunnen testen.

Het voorstel is om in eerste plaats een LCR meter aan te schaffen. Deze kan onder meer de farad waarde van een condensator meten, die in 90% van de gevallen niet klopt als de condensator kapot is. Prijs (met verzendkosten) op ebay: ~€20.

Verder zouden we een ESR meter kunnen aanschaffen, om andere mankementen aan condensatoren te testen. Prijs (met verzending) op ebay: ~€50.

Tenslotte is er al vaak het idee naar boven gekomen om een scope te kopen, maar is dit er nog nooit van gekomen. Het voorstel is om €40 vrij te maken voor de aanschaf van een oscilloscoop. Dit zou al genoeg zijn om een tweedehandse scope aan te kopen.

Makerspaces Antwepen

Er zijn in Anwerpen verschillende organisaties die op een creatieve manier met technologie omgaan. Verder zijn er initiatieven om er nog meer op te richten. Hierbij kan het nuttig te zijn om samen te werken. Op zaterdag 15 december zijn we samengekomen in de space om dit te bespreken. Aanwezig waren:

De vergadering was een kennismaking. Hieruit bleek dat de verschillende partijen aanwezig samen dingen zouden kunnen bereiken die ze op hun eentje niet kunnen:

Aangezien de meeste aanwezigen wel graten zagen in het samenwerken werd er beslist dat de deelnemende initiatieven tegen vrijdag 28 december elks een tekst op met daarin:

Zaterdag 29 december vindt er een tweede meeting plaats waarop de deelnemende initiatieve elks één persoon afvaardigen om hun te vertegenwoordigen. Op deze meeting zullen de uitgeschreven visies naast elkaar gelegd en wordt er een gemeenschappelijke visietekst uitgeshreven waarin staat wat het doel is van het platform. Verder zal ook worden beslist hoe het dan verder gaat.

Concreet moeten we het volgende beslissen:

Verslag

Mededelingen

Overige punten

Post-FOSDEM event

materiaal aanschaffen voor het electronica lab

Make-Lab

Facts about Monthly Meeting december 2012RDF feed
Has CategoryMisc  +
Has Void orgtrue  +
Has attendeeFranky  +
Has attendee amount1  +
Has cost€ 0  +
Has descriptionThe monthly event to speak up, tune our collective musing and introduce change of course. Non-members are always welcome to this event.
Has end date19 December 2012 22:00:00  +
Has event typeWeeklyWednesday  +
Has locationDen Bunker  +
Has start date19 December 2012 20:00:00  +
Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces