MALMan

From VoidWarranties - Hackerspace Antwerp, Belgium
Revision as of 19:23, 3 July 2015 by Ivom (Talk | contribs)
Jump to: navigation, search


MALMan
What:
MALMan en VWCR herschrijven
Coding.gif
Participants:
Koert, User:Warddr, Koen
Category:
Coding
Locations:
Den Bunker

Contents

Omschrijving

MALMan (Members Accounting Library Management) moet in de eerste plaats een tool worden om:

Eventueel kunnen we de kassa hierin verwerken, aangezien die toch gebruik maakt van dezelfde database. Het zou ook tof zijn als we ergens een plaats hadden om gegevens bij te houden waar leden aan moeten kunnen, maar die we liever niet gewoon op de wiki zetten (logins voor verschillende systemen bijvoorbeeld).

Wishlist

Boekhouding

Het belangrijkste aspect van MALMan: onze boekhouding kunnen bijhouden.

Ledenbestand

Heel dringend want in de huidige MALMan werkt dit voor geen meter, waardoor er vanalles misloopt... Een deftig ledenbestand hebben is naast gemakkelijk ook tamelijk wettelijk verplicht. We hebben ook een plek nodig om bij te houden wie wat mag doen in MALMan, dit is daar de meest voor de hand liggende plek voor.

Inventaris

Niet het dringendste deel van MALMan, maar ik zou het er uiteindelijk toch graag in hebben, voor de jaarrekening en de stock van de kassa hebben we sowieso toch een iets in die richting nodig.

Kassa

Niet dringend, misschien zelfs helemaal niet nodig (als we VWCR aanpassen). Als we ervoor kiezen om VWCR te behouden, zou ik ervoor kiezen om JCR (de kassa van Josto) te gebruiken als basis en die aan te passen. De functionaliteit JCR ligt dichter bij wat de leden op dit ogenblik verwachten van de kassa.

Plek om niet-voor-iedereen-toegankelijke informatie bij te houden

We hebben een plek nodig om informatie bij te houden (zoals logins) waar alleen leden aan moeten kunnen. In het verleden is er al een paar keer geopperd om daar MALMan voor te gebruiken, aangezien dat er daar altijd (in theorie dan toch) de recentste lijst in zit van wie daar dan aan moet kunnen en alle leden daar toch al (in theorie dan toch) een login voor hebben.

Uitleningen

Status

pré-kinderschoenen-fase

To Do

euh, alles :)

Code share omgeving

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Toolbox
Content Creation
Belgian Spaces